Kulturresa

Varje år anordnar Vilhelm Mobergsgymnasiet en kulturresa där du får besöka antingen Stockholm, Göteborg eller Malmöregionen. Det är ofta mycket elever med på de här resorna, där du får se lite av allt.

Stockholm

I Stockholm blir det oftast ett besök på Nationalmuseumet, Naturhistoriska Museet,

Göteborg

I Göteborg brukar det bli ett besök på Göteborgsoperan, Universeum samt något museum.

Malmöregionen

I Malmö/Lund brukar vi göra ett besök i Lunds domkyrka samt en stadsvandring i Lund. Dessutom blir det oftast ett besök på Operan i Malmö med Teater.

Bröderna Elm

David, berättar:

Jag valde den utbildningen för att jag är intresserad av samhällskunskap, historia etc. Dessutom är själva upplägget på studierna väldigt likt det på högskola/universitet.Vilket gör att man är väl förberedd inför nästa steg.

Hur ser du på din tid på VMG?

- . VMG innebar en stor trygghet för mig. Vi hade en väldigt bra gemenskap i vår klass och jag vet att det är något som präglar hela skolan. Dessutom hade VMG riktigt bra och kunniga lärare. Vi pratar ibland om tiden på VMG och är rörande överens om att det var en fantastisk tid.

Vilka råd vill du ge dem som ska välja utbildning till gymnasiet?

- Se till att välja något som du verkligen är intresserad av oavsett vad dina kompisar väljer. Gå in för studierna, gör ditt bästa, bra resultat öppnar möjligheter. Men glöm inte att ha roligt under tiden.